The Kabbalah Centre Finland ry

Zohar

Zohar

Zohar on hepreankielinen sana ja se tarkoittaa ”suurta Valoa”. Jo vuosisatojen ajan kabbalistit ovat uskoneet, että pimeys katoaa spirituaalin Valon avulla - aivan samalla tavoin kuin fyysisen valon lisääminenkin hävittää pimeyden. Zohar on viisauden ja Valon kirja.

Zohar on kabbalan perusteksti ja se on ollut olemassa aikojen alusta asti, vaikkakaan ei nykyisessä kirjamuodossaan. Aatamilla oli hallussaan Zoharin viisaus, ja samoin se oli raamatullisilla partiarkoilla Abrahamilla, Iisakilla ja Jaakobilla. Mooses vastaanotti Siinainvuorella Raamatun tekstit ja niiden lisäksi myös Raamatun salaisuuksien purkamiseen tarvittavan Zoharin.

Zohar on henkisten mestareiden keskustelujen muodossa oleva raamatullisten ja mystisten tarinoiden selitysteos. Aikoinaan Zoharin viisaus opetettiin aina suusta suuhun seuraavalle sukupolvelle. Viisaus ei ollut opiskeltavissa kirjallisessa muodossa ennen kuin kabbalisti Rav Shimon bar Yochai sai vähän ajanlaskumme alun jälkeen pyhän luvan kirjoittaa Zohar tekstimuotoon ja aloittaa viisauden jakamisen. Hän kirjoitti Zoharin siihen aikaan yleisellä aramean kielellä kaukaisessa Pohjois-Israelin Galilean alueen kylässä nimeltä Peki’in.
Tämän jälkeen pyhä teksti pysyi vuosisatojen ajan pääosin piilossa maailmalta - aivan kuten Zohar itse oli ennustanut. Kaikki ne, jotka yrittivät lukea sitä missä päin maailmaa tahansa, millä tahansa kielellä, mihin hintaan tahansa, kohtasivat usein pitkäkestoisen ja turhauttavankin etsinnän. Kabbalisti Moses de Leonin ponnistelujen seurauksena Zohar paljastui uudelleen 1400-luvulla Espanjassa. Kesti kuitenkin vielä vuoteen 1540 kunnes tuon ajan merkittävä kabbalisti Rav Abraham Azulai julisti, että uusi aikakausi on alkanut, ja Zohar voidaan paljastaa koko ihmiskunnalle.

Kabbalah Centren perustaja kabbalisti Rav Yehuda Ashlag saattoi Zoharin sisällön ensimmäistä kertaa helpommin ymmärrettävään muotoon. Kuitenkin vasta kabbalistit Rav ja Karen Berg aloittivat todella Zoharin opettamisen, painamisen ja jakamisen kaikille jotka halusivat oppia. Tänä päivänä Zohar on jokaisen saatavilla kaikkialla maailmassa.

Kuinka hyödyt Zoharista?

Zohar ei ole kirja jota voi pelkästään opiskella. Se voi myös palvella henkisenä suojana negatiivisuutta vastaan. Kuka tahansa voi taustoista riippumatta liittyä Zoharin Valoon ja tuoda sen siunauksia omaan elämäänsä kolmella helpolla tavalla:


Zoharin omistaminen

Ensimmäinen tapa liittyä Zoharin Valoon on hyvin yksinkertainen. Se on Zoharin omistaminen. Hyötyäksesi Zoharin spirituaalista valosta, voit sijoittaa sen paikkoihin, jotka tarvitsevat valaistumista. On hyödyllistä pitää Zoharia tärkeissä henkilökohtaisissa tiloissa, kuten kotona, toimistossa ja autossa. Voit pitää sitä missä tahansa huoneessa kylpyhuonetta ja WC:tä lukuunottamatta.

Zoharin silmäily eli skannaaminen

Silmät todellakin ovat sielun peili. Silmäillessämme Zoharia näemme itse asiassa paljon enemmän kuin pelkkiä kirjaimia sivulla. Kun skannaamme Zoharin arameankielisiä sanoja ja kirjaimia oikealta vasemmalle, silmämme keräävät kaiken pyhän energian. Kun verhot avautuvat, pääsee tietoisuutemme laajenemaan, ja tämän jälkeen voimme ymmärtää ja kokea entistäkin kokonaisvaltaisemman todellisuuden.

Zoharin skannaamiseen on kaksi tapaa. Ensimmäinen tapa on päivämäärän ja ajankohdan mukaan. Kalenterivuoden jokainen viikko sisältää lahjana tietynlaisen spirituaalin energian. Zoharin jokainen jakso vastaa yhtä näistä viikoista. Viikon osuuteen liittymisellä voimme hyödyntää sillä hetkellä saatavilla olevat voimat ja tuoda ne elämäämme.

Toinen Zoharin skannaamistapa on aihekohtaisten osuuksien hyödyntäminen. Ne auttavat avaamaan tiettyjä tietoisuuden osia ja valaisemaan näitä nimenomaisia alueita niin omassa kuin toistenkin elämässä.

Zoharin jakaminen

Muinaisten kabbalistien mukaan Zohar on suurin lahja, jonka voi antaa tai saada. Kun jaat Zoharin energiaa, autat lahjan vastaanottavaa henkilöä vahvistumaan. Tämän ansiosta hänkin voi paljastaa lisää Valoa maailmaamme.
Samalla tavalla kuin yksittäinen kynttilä voi tuoda valoa pimeimpäänkin yöhön, useat samaan aikaan sytytetyt kynttilät mahdollistavat pimeyden täydellisen poistamisen ja koko maailman valaisemisen.


Zohar-projekti on Kabbalah Centren hyväntekeväisyyshanke. Yhteisön lahjoitusten ja vapaaehtoistyön ansiosta Zohareita lahjoitetaan kaikille, jotka haluavat ottaa sen vastaan.

Zohar-projekti

Miamin Kabbalah Centren opiskelijoiden kärkiprojekti Floridan niemimaan ympäröimiseksi ja turvaamiseksi hurrikaaneja vastaan alkoi kesällä 2004. Lähes neljän vuoden aikana Zohareita jaettiin koko rannikon pituudelle koteihin, kirkkoihin, poliisiasemille, paloasemille, sairaaloihin, hallinnollisiin rakennuksiin ja yrityksille. Zoharien lahjoitusmäärät kasvoivat vuosittain ja vapaaehtoiset tiivistivät olemassaolevaa Zohar-ketjua.

Hankkeen alkamisen jälkeen Floridaa kohti kulkeneet hurrikaanit ovat muuttaneet suuntaa ja jatkaneet matkaa pohjoiseen tai länteen Meksikonlahdelle. Näiden tapahtumien todistamisen rohkaisemina Kabbala-keskuksen opiskelijat ovat entisestäänkin lisänneet Zoharien jakelua, erityisesti turvattomille alueille.

Kabbalah Centre vastaanottaa jatkuvasti kiitoskirjeitä ja kertomuksia monenlaisista ihmeistä, joita projektin kautta Zoharin vastaanottaneet niin yksityishenkilöt kuin yrityksetkin ovat kokeneet. Lisää projektista täällä.


Hanki oma Zoharisi!

Jos haluat todella tietää mitä Zoharissa kerrotaan, tästä 23-osaisesta Zohar-sarjasta löydät täyden arameankielisen tekstin lisäksi myös englanninkielisen kommentoinnin. Kirjasarjassa on myös laaja johdanto sekä hakemisto tiettyjen osuuksien löytämiseksi. Tämä version on noin hyllymetrillinen kirjoja ja se mahdollistaa todellisen uppoutumisen elämän ja tämän universumin saloihin!

23-osainen Zohar

Koko Zoharin sisältö on myös tutkittavissa verkossa! Verkkoversiossa on sama sisältö kuin 23-osaisessa Zoharissa. Jokaisen arameankielisen alkuperäisen tekstin jälkeen on englanninkielinen kommentointi sekä tiivistelmät jokaisen luvun teemasta.

Verkkoversion käyttäminen on ilmaista.

Siirry zohar.com -palveluun

Zoharin avulla voit liittyä erilaisiin tärkeisiin ajankohtiiin ja viikottaiseen teemaan. Lisäksi voit valita osuuksia sen mukaan mihin tarvitset kullakin hetkellä lisäenergiaa. Aiheita ovat mm. varmuus, terveys, itsevarmuus ja menestyminen työssä.

Mitä osuuksia Zoharista kannattaa hyödyntää milloinkin? Lataa skannaustaulukko tästä