Sana kabbala tarkoittaa erilaisia asioita eri ihmisille. Kyseessä on ikiaikainen viisaus, joka paljastaa miten universumi ja elämä toimii. Kirjaimellisesti sana ”kabbala” tarkoittaa ”vastaanottamista”. Se on viisaus jonka tehtävä on auttaa vastaanottamaan täyttymystä elämään.

Joskus vähättelemme itseämme emmekä usko itseemme koska emme tunne jatkuvaa hyvää oloa ja täyttymystä. Tällaiset tuntemukset ovat jossain kohtaa voittaneet lähes jokaisen mielen. Ja surullista on se, että mitä voimakkaammin koitamme tavoitella täydellisyyttä, sitä enemmän se karkaa käsistämme.

Tässä yhteydessä täydellisyydellä ei tarkoita hetkellistä onnellisuutta tai hyvänolontunnetta, koska jokainen meistä on kyllä kokenut lyhyitä onnen hetkiä. Kun puhumme täyttymyksen energiaan yhdistymisestä, tarkoituksena on sen ylläpitäminen pitkäkestoisesti tai jopa pysyvästi.

Kabbala on ikiaikainen, mutta erittäin ajankohtainen kaava elämää varten. Se opettaa, että kaikki osa-alueet elämässämme — terveys, ihmissuhteet, työt — saavat alkunsa samasta rungosta ja samoista juurista. Tämä on teknologiaa, jonka mukaisesti universumi lopulta toimii. Se on täysin uudenlainen tapa katsoa maailmaa ja voi yhdistää sinut etsimääsi pysyvään täyttymykseen.

Kabbalan perimmäinen ajatus on, että työkaluja ja viisautta tulee aktiivisesti hyödyntää omassa elämässä ja soveltaa normaaleihin arkisiin tilanteisiin. Muutoin tuloksia ei voi tuntea.

Yksi hyvistä asioista kabbalan opiskelussa on se, että sinun ei tarvitse jättää nykyistä elämänkatsomustasi tai uskonnollista polkua. Kabbalan tehtävä on syventää ymmärrystäsi universumista ja antaa sinulle enemmän tietoa ja työkaluja. Niiden avulla voi paremmin ymmärtää miksi tietyt asiat tapahtuvat sinulle, ja kuinka voit paremmin yhdistyä luojan Valoon ja vastaanottaa tavoittelemasi täyttymyksen.

Kabbala opettaa universaaleja periaatteita, jotka koskevat kaikkia ihmisiä riippumatta katsomusjärjestelmästä, etnisestä taustasta tai asuinpaikasta. Kabbalan opiskelun kauneus piilee siinä, että ketään ei voi pakottaa ajattelemaan tietyllä tavalla. Kabbalah Centre voi ainoastaan jakaa tietoa ja toivoa, että sitä hyödynnetään, ja sen avulla parannetaan elämän laatua. Tämä on kaiken palveluistamme saatavan tiedon tarkoitus.

MITÄ VARTEN?

Me kaikki haluamme ymmärtää itseämme paremmin, jotta voimme elää täyttä elämää, saada rikkaampia kokemuksia siitä keitä todella olemme, ja tietää mitä tässä elämässä pitäisi tehdä. Kaikki meistä haluavat olla onnellisia. Totuus on, että suurin osa meistä haluaa samoja asioita elämältä:

  • haluamme rakastaa ja olla rakastettuja
  • haluamme parhaat ihmissuhteet
  • haluamme nauttia taloudellisista resursseista ja haluamme tuntea olomme turvatuksi
  • haluamme hyvän terveyden
  • haluamme, että lapsemme ovat onnellisia ja turvassa…

 

…ja meillä on kysymyksiä, niin paljon kysymyksiä. Sisimmissämme jokainen meistä haluaa ymmärtää elämän tarkoituksen.

Lapsena saatoit jopa miettiä “miksi olen syntynyt? mikä on minun elämäni tarkoitus?”. Lopulta kasvoimme aikuisiksi ja tulimme kiireisiksi. Meidän täytyy maksaa vuokraa, luoda elämä, luoda ura, käydä ostoksilla. Josssakin vaiheessa, ehkä uupumuksen seurauksena, luovutamme ja jäämme oravanpyörään, toimimme robottimaisesti, ja lakkaamme kysymästä syvällisiä kysymyksiä, jotka kiinnostivat meitä lapsena.

Mutta tarvitseeko meidän? Eikö olisi parempi jatkaa kasvamista ja kehittymistä ja elämän syyn miettimistä? Miksemme haluaisi löytää todellista potentiaaliamme?

Meistä jokainen on tottunut tiettyyn määrään ala- ja ylämäkiä elämässä. Yhtenä päivänä meillä on erittäin hyvä olo, toisena päivänä taas saatamme olla hiukan masentuneita. Jonakin päivänä olemme onnellisia puolisomme kanssa; seuraavana päivänä haluamme erota. Yhtenä päivänä pankkitilillämme on rahaa; seuraavana päivänä kaikki on kadonnut.

Mutta tarvitseeko elämän olla niin kivistä? Voiko tilanne vain alkaa yhtenä päivänä ja parantua siitä päivittäin? Onko se mahdollista? “Onko olemassa keino saavuttaa ne asiat joita haluan elämääni?”

Kyllä, keino on olemassa. Sen lisäksi sinulla on mahdollisuus muuttaa kohtaloasi ja saavuttaa todellinen potentiaalisi. Jokaisella on mahdollisuus saavuttaa se – kukaan ei ole liian nuori tai liian vanha jotta olisi pysyttävä vanhoissa tavoissa! Meillä kaikilla on mahdollisuus löytää tarkoituksemme ja saavuttaa täydellisyys – mukaanlukien villeimmät unelmamme ja haaveemme. Sinun ei tarvitse elää kuin robotti tai uhri, eikä sinun tarvitse tuntea oloasi hämmentyneeksi elämästä, joka tuntuu päämäärättömältä, tai siltä, että se on täynnä satunnaisia nousu- ja laskukausia. Sinulla ei ole rajoja; sinä voit nousta korkeuksiin.

Miten? Mielestämme kabbalan viisaus on yksi keino.

IKIAIKAINEN VIISAUS

Noin 4000 vuotta sitten henkiset periaatteet kommunikoitiin ihmiskunnalle jumalallisen ilmestyksen muodossa. Nämä ikiaikaiset paljastukset avaavat kaikki ihmisyyden mysteerit; salaisen maailmankaikkeutta ohjaavan koodin. Se on suuri yhteisnäisteoria, jota myös Einstein noudatti. Se on uskomattoman looginen järjestelmä ja ilmiömäinen teknologia, joka voi muuttaa tavan jolla katsot elämääsi. Se on vanhin olemassa oleva viisautta täynnä oleva dokumentti. Tämä ainutlaatuinen tehokas elämän työnkalujen sarja tunnetaan nimellä kabbala – alkuperäinen käyttöohje elämälle.

Viime vuosina miljoonat henkilöt kaikkialla maailmassa ovat löytäneet kabbalan, ja he ovat muuttaneet elämäänsä radikaalisti. Kabbalan taika voi muuttaa myös sinun elämäsi. Kyseessä on ajattomat periaatteet, jotka toimivat kenelle tahansa jotka etsivät täyttymystä elämäänsä.

Kabbalan tarkoitus on päästä eroon kaaoksesta ja kokea universumi niinkuin se on alunperin tarkoitettu koettavan. Opiskellessasi kabbalaa, ymmärrät mitä kaaos oikeasti on; miksi sinulla on tietyt haasteet, hankaluudet ja alakuloisuudet, ja lopulta ymmärrät ettei niiden koskaan olisi tarvinnut olla osa elämääsi. Tämän lisäksi saat työkaluja, joiden avulla eliminoit kaaoksen ja korvaat sen harmonialla, rakkaudella ja täyttymyksen tunteella.

Fyysinen universumimme toimii selkeiden henkisten lakien mukaisesti. Et ehkä ole tietoinen laeista jotka sitä hallitsevat ja laeista joiden voimat ovat koko ajan käytettävissäsi päivittäisissä askareissa. Kabbalan viisauden avustuksella nämä periaatteet selitetään siinä muodossa, että kuka tahansa voi ne ymmärtää. Pystyt helpommin ja paremmin ymmärtämään elämääsi sekä elämään ilman, että sinun tarvitsee kärsiä liiallisesta kaaoksesta. Tämä on se taika, voima, jonka kabbala voi sinulle tarjota.

Tulet todellakin löytämään elämisen salatun tarkoituksen.

Saattaa tuntua epätodennäköiseltä, että 4000 vuotta sitten eläneille paljastetut viisaudet voisivat sisältää mitään merkitystä nykypäivän ihmisille.

Mutta totuus on se, että tarvitsemme kabbalan viisautta nyt enemmän kuin koskaan historian aikana. Kabbala ei ole uskonto, se ei ole dogmaattinen, eikä se ole uskomusjärjestelmä josta sinun tarvitsisi ostaa paikkasi. Ja mikä tärkeintä, se ei ole kenenkään henkilökohtainen mielipide siitä miten universumi toimii. Se on yksinkertaisesti ajatonta tietoa, jonka laajan julkaisun aika on vihdoin tullut.

PALJASTETTU SALAISUUS

Opetukset, joihin kabbala perustuu, ovat olleet olemassa aina. Ensimmäiset tähän liittyvät kirjoitukset on koottu teokseen The Book of Formation. Tämä teos on kirjoitettu noin 4000 vuotta sitten, ja se avustaa meitä ymmärtämään universumin salaisuudet. Mutta jos vain avaamme kirjan ja yritämme sen perusteella ymmärtää elämäämme ja miksi asiat eivät aina mene tahtomallamme tavalla, huomaamme pian että kirjan tiukasti koodattua sanomaa on hyvin vaikea purkaaa.

2000 vuotta sitten julkaistiin kabbalan pohjateos nimeltä Zohar, tai The Book of Splendor, Israelissa mystisen Rav Shimon Bar Yochain toimesta. Tieto universumin toiminnasta ja säännöistä löytyy Toorasta (tunnetaan myös nimellä Mooseksen viisi kirjaa tai Vanha testamentti), mutta Rav Shimon selittää, että kaikkia näitä tarinoita ei ole tarkoitus ymmärtää kirjaimellisesti.

Sen sijaan ne ovat analogeja tai koodeja siihen, miten universumi toimii henkisellä tasolla. Koodauksen on tarkoitus opettaa meille, että saavuttaaksemme täyttymys, meidän tulee mennä pintaa syvemmälle. Zohar tulkitsee vanhoja kirjoituksia. Itseasiassa se selittää luku luvulta mitä kukin Raamatun teksti todella tarkoittaa.

Vuosisatojen ajan kabbalan viisautta opetettiin ainoastaan yli 40-vuotiaille oppineille juutalaisille ja muilta se oli kielletty. Mutta se ei ollut heillekään helppoa. Uskonnolliset laitokset halveksivat kabbalan opiskelijoita, ja Zoharia opettaneita kidutettiin ja heidän elämänsä pyrittiin pilaamaan.

Tämä salatun tiedon perinne pysyi piilossa vuoteen 1968 saakka, kunnes Rav Berg (Rav on vain yksinkertaisesti toinen tapa sanoa Opettaja) siirtyi Kabbalah Centren johtajaksi. Tällöin hän ja hänen vaimonsa vaativat, että kabbalan viisauden tulisi olla kaikkien saatavilla, riippumatta sukupuolesta, rodusta tai uskonnollisesta vakaumuksesta. Olemme henkisellä tiellä ja etsimme uutta yhteyttä ”Henkeen”. Tällä hengellä ei ole nimeä; se ei ole kristitty, juutalainen tai buddhalainen, tai mikään muukaan rajaava nimi. Se on vain Henki, kaukana minkään uskonnon luomista rajoista. Sillä ei ole sukupuolta. Kaikkien ihmisten pitäisi olla mahdollista yhdistyä sen viisauteen.

Ei kuitenkaan ollut helppoa avata kabbalan oppeja koko maailmalle. Historiassa kabbala on ollut varattu ainoastaan kaikkein oppineimmille henkilöille. Tekemällä siitä avoimen kaikille kiinnostuneille, he uhmasivat 4000 vuotta vanhaa perinnettä. Mutta riippumatta heidän hankaluuksistaan, kabbalan opiskelusta on tullut koko ajan suositumpaa. Kabbalah Centre on kasvanut pienestä yksittäisestä Israelissa toimineesta organisaatiosta isoksi maailmanlaajuiseksi kokonaisuudeksi, jolla on keskus jo yli 40 kaupungissa. Jo lähes neljä miljoonaa opiskelijaa on hyötynyt keskuksen opetuksista ja palveluista.