Kaikki opetus Kabbalah Centressä perustuu muinaisiin kabbalan teksteihin, kuten Zohariin ja mahtavan 1500-luvun kabbalistin, Rav Isaac Lurian (the Ari) kirjoituksiin.

Näiden pohjatekstien ymmärtäminen on siirretty suoraan opettajilta oppilaille jo yli 4000 vuoden ajan. Vuonna 1922 Kabbalah Centren perustaja Rav Yehuda Ashlag (rav tarkoittaa opettajaa tai henkilökohtaista henkistä opasta) sai valmiiksi ensimmäisen käännöksen ja kommentoinnin Zoharista alkuperäisestä arameankielestä nykyaikaiseen hepreaan. Tämä oli huippuhetki kabbalan historiassa, sillä tämä oli ensimmäinen kerta kun kabbala tuli jokaisen saataville.

Rav Ashlagin läheisin oppilas Rav Brandwein jatkoi kabbalan viisauden levittämistä. Myöhemmin Rav Berg opiskeli Rav Brandweinin kanssa vuosien ajan, ja heistä tuli erittäin läheiset. Kun Rav Brandwein nukkui pois, Kabbalah Centren johto siirtyi Rav Bergin vastuulle. Tämän läheisen opettaja-oppilas-suhteen ansiosta Kabbalah Centrellä on alkuperäiset kirjeenvaihdot Rav Brandweinin ja Rav Bergin väliltä.

Kabbalah Centre on kiitollinen mahdollisuudesta tuoda tätä ikiaikaista viisautta kaikkien saataville, jotta jokainen voi käyttää sitä elääkseen parempaa elämää. Tätä varten Kabbalah Centre tarjoaa lukemattoman määrän kirjoja, kursseja ja muita materiaaleja. Näistä todennäköisesti kaikkein tärkein on ensimmäinen Michael Bergin tekemä 23-osainen englanninkielinen käännös Zoharista. Vuosisatojen aikana on tehty osittaisia käännöksiä, mutta koskaan aikaisemmin ei täydellistä kirjallista käännöstä koko teoksesta.

 

The Book of Formation by Abraham the PatriarchPATRIAKKA ABRAHAM
– 4000 VUOTTA SITTEN

Abraham. Juutalaisuuden patriarkka. Kristinuskon siemen. Islamin isä.

Abraham oli ensimmäinen henkilö joka täysin ymmärsi, että on olemassa vain yksi alkuvoima, ja että koko universumi on yhdistetty yhdeksi suureksi kokonaisuudeksi todellisuuden syvimmällä tasolla.

Mahtava patriarkka kirjoitti ensimmäisen kabbalan kirjan. Kirja on nimeltään Muodostumisen kirja (the Book of Formation), ja se sisältää universumimme salaisuudet. Erityisen kirjasta tekee se, että se on ainoastaan muutaman sivun mittainen ja sisältää vain muutaman sata sanaa.

KYSYMYS: Kuinka kaikki universumin salaisuudet voidaan yhdistää ja tiivistää niin lyhyeen tekstinpätkään?
VASTAUS: Kirja on koodimuodossa.

Tätä voi verrata vaikkapa Einsteinin yhtälöön E=mc². Tämä yksinkertainen kaava sisältää usean sivun verran matemaattisia yhtälöitä. Ajan, avaruuden ja liikkeen salaisuudet on tiivistetty viiteen yksinkertaiseen merkkiin.

Book of Formation -teoksen salaisuus on vastaava: Abrahamin teos sisältää kaikki henkiset yhtälöt, jotka liittyvät maailmamme aikaan, avaruuteen ja liikkeeseen. The Book of Formation sisältää kaikki olemassaolon salaisuudet; elämän alkuperästä kaaoksen alkuperään – kaiken mikä vaikuttaa ihmiskuntaan.

Samalla tavoin kuin lapsella – ja suurimalla osalla aikuisia – on hankaluuksia ymmärtää Einsteinin yhtälöä, Abrahamin sukupolvi ei kyennyt ymmärtämään näissä muinaisissa kirjoituksissa ollutta ääretöntä viisautta. Kesti useita tuhansia vuosia ennen kuin ihmiskunta osasi avata salaisuudet ja Abrahamin Book of Formation –teoksen sisään kätkeytyneen henkisen energian.

 

Rav Shimon bar YochaiRAV SHIMON BAR YOCHAI
– 1. VUOSISATA

Rooman keisari kielsi Talmudin opiskelun, joten Rav Shimon Bar Yochai pakeni luolaan Pekiniin Israeliin 13-vuoden ajaksi. Näiden pitkien ja tuskallisten eristyksissä elettyjen vuosien aikana hän sai kabbalan opetusta. Hänen opettajinaan olivat Mooses ja profeetta Elijah, jotka ilmestyivät hänelle näyissä.

Kun Rooman valtakunnan johto vaihtui, Rav Shimon ja hänen poikansa pääsivät palaamaan Jerusalemiin.

Suojellakseen hänelle paljastettuja salaisuuksia universumista, Rav Shimon pyysi oppilastaan Rav Abbaa kirjoittamaan opetukset kirjalliseen muotoon. Rav Abballa oli mahtava kyky kirjoittaa vaikealukuista tekstiä metaforien sekä vertauksien muodossa. Tällä tavoin salaisuudet olisivat tallessa, taitavasti piilotettuna hankalalukuisiin tarinoihin. Tällä tavoin tämän vanhan voiman väärinkäyttämisestä tehtiin hankalaa. Tällä tavoin Zohar ja kabbalan korkea henkinen työ sai alkunsa.

Tähän päivään saakka, The Zohar tai Book Of Splendor, on tiedetty olevan virallinen ja arvovaltainen kabbalististen viisauksien opas.

Zohar tulkitsee ideoita ja konsepteja, jotka olivat vuosituhansia aikaansa edellä. Tuolloin elettiin aikakautta, jolloin yleisesti kuviteltiin maailman olevan litteä, mutta kuitenkin Zohar kuvaili planeettamme pallomaiseksi, jossa ihmiset kokevat yön ja päivän samaan aikaan eri aikavyöhykkeillä.

Zohar kuvailee maailman luomisen alkuräjähdyksen tyyppisenä tapahtumana. Se kertoo universumista, jossa on kymmenen eri ulottuvuutta. Siinä tarkastellaan ajatusta useasta universumista. Näitä spekulaatioita pidettiin harhaoppina ja pelottavina. Tämä ei kuitenkaan ole kaikkein fantastisin Zoharin esittämä asia. Sen paikan saa seuraava idea…

Rav Shimon sanoi, että Zohar on enemmän kuin kirja salaisuuksista ja henkisestä viisaudesta.

Se on tehokas energiaa antava väline, elämän pelastava työkalu, jolla on voima antaa todellinen rauha, suoja, parantuminen ja täyttymys heille, jotka sitä tavoittelevat.

Zohar voi sytyttää sielun kehittymisen, se voi toimia katalysaattorina syvällisessä muutoksessa ja transformaatiossa, sisältäen tietoisuuden ihmiskunnasta ja yhteiskunnasta.

Aivan kuten pimeän huoneen valaiseva hehkulamppu, henkinen Zoharin Valo voi valaista ihmismielen näkemään kosmoksen piilotetut salaisuudet. Kabbalan mukaan nämä näkymättömät vaikutukset tulevat lopulta auttamaan ihmiskunnan kohtalon muodostamisessa, sillä Zoharin läsnäolo maailmassa kasvaa jatkuvasti.

Rav Shimon sanoi, että tulee päivä jolloin jopa kuusivuotias lapsi voi hyötyä kabbalan viisauksista. Mutta ennen kuin sen aika tulee, pitää alkuperäisten Zoharin kirjoitusten pysyä piilossa. Ja niin ne olivatkin piilossa vuosisatojen ajan.

Zoharin henkinen Valo himmentyi keskiajalla, kun kaikilla sivistyksen aloilla, mm. koulutuksessa, tieteessä ja viestinnässä oli vakava taantuma.

Vuonna 1270 Zohar ilmestyi uudelleen ja sen löysi Rav Moses De Leon Espanjassa. Kun Zoharin Valo säteili maailmaan, se sai aikaan kollektiivitietoisen sukupolven, eli toisin sanoen käynnisti renessanssin aikakauden.

 

The Ari”THE ARI” RAV ISAAC LURIA
– 1500 -LUKU

1500-luku toi kaikkein vaikuttavimman henkilön kabbalistiseen historiaan: Rav Isaac Lurian. Hän oli hyvin oppinut jo 13 vuoden ikäisenä. Häntä kutsuttiin nimellä ”The Ari”, joka tarkoittaa ”The Holy Lion”, suoraan suomennettuna ”Pyhä Leijona”.

The Arilla oli kyky tutkia Zoharin sisimpiä syvyyksiä. Hän eli erakkona 13 vuotta selvittääkseen sen mysteerit. Ei ollut mitenkään poikkeuksellista, että Ari meditoi yhden jakeen parissa useita kuukausia; hän opiskeli väsymättä kunnes jakeen salattu merkitys paljastettiin hänelle.

Ari paljasti erityisiä salaisuuksia Zoharin runollisista sanoista. Hän kuvaili evoluutiojärjestelmää huomattavasti pidemmälle kuin mitä Darwin selitti vuosisatoja myöhemmin, kirjoittaen:

”Sellainen aika tulee, jolloin tiedemiehet etsivät puuttuvaa palasta ihmisen ja eläimen väliltä, ja he alkavat harkita apinaa sen nykyisessä muodossaan olemaan eläin, josta ihminen on kehittynyt.”
—Elämän puu, jae 42, luku 1

Arin suurin perintö oli hänen kabbalistinen kokoelma Arin kirjoitukset (The Writings of the Ari), jonka kokosi hänen arvostetuin oppilaansa, Rav Chaim Vital. Tämä perusteellinen teos sai aikaan niin kutsutun Luriaanisen kabbalan (Lurianic Kabbalah). Luriaanisesta kabbalasta tuli yleisesti hyväksytty kabbalan opiskelun pohja, ja sillä oli dramaattinen vaikutus koko maailmaan. Arvostetut nykyaikaiset tutkijat ovat vasta hiljattain ymmärtäneet kuinka syvällinen vaikutus tällä mahtavalla renessanssiajan kabbalistilla oli aikakauden älykkäisiin kuuluisuuksiin, kuten Isaac Newtoniin.

Professori Allison P. Coudert kirjoittaa kirjassaan The Impact of the Kabbalah in the Seventeenth Century (Kabbalan vaikutukset 1600-luvulla), että ”Luriaaninen kabbala ansaitsisi läntisen tieteen ja kulttuurin kehityksen historiassa paikan, jota sille ei ole koskaan tunnustettu.”

Mahtava matemaatikko ja filosofi Leibniz, joka keksi laskennan, oli syvästi vaikuttunut kabbalasta. Isaac Newton opiskeli kabbalaa, ja hän löysi sieltä ideoita joissa on suuria yhtenäisyyksiä hänen suurimpiin tieteellisiin keksintöihinsä.

Rav Isaac Luria nukkui pois jo 38-vuotiaana. Tästä huolimatta hän jätti jälkeensä henkisen järjestelmän, joka täysin avattuna mahdollistaa ihmiskunnalle sekä yksittäisten että yhteisten kohtaloiden hallitsemisen. Se on sekä keholle että sielulle sopiva kartta, joka vapauttaa ihmiset kaaoksesta, peloista, kivusta ja kärsimyksestä. Kaikki tällä verkkosivulla oleva tieto ja materiaali on juonnettu luriaanisesta kabbalasta.

On sanottu, että Ari tuli tähän maailmaan vain yhtä merkitystä varten: opettaakseen oppilaalleen Rav Chaim Vitalille kabbalan luriaanisen järjestelmän.

 

Chesed Le'Avraham cover by Rav AzulaiRAV ABRAHAM AZULAI
1600-LUKU

Tunnettu kabbalisti Rav Abraham Azulai kirjoitti kabbalistisen tutkielman nimeltä The Mercy of Abraham (vapaa suomennos Abrahamin armo). Erityisesti kaksi kohtaa nousevat selkeästi esille.

Ensinnäkin Rav Azulai kirjoitti, että mahtava henkinen muutos alkaa leviämään vuonna 2000. Tämä on se aika, jolloin kabbala tulee leviämään kaikkiin maailman nurkkiin, se on aikakausi jolloin aika ja avaruus kutistuvat sekä aika jolloin kuolemattomuuden salaisuudet alkavat aueta koko maailman silmien edessä.

Toinen kohta tuo julki historiallisen päätöksen:

Vuodesta 1540 eteenpäin kabbalan periaatteita tulee opastaa kaikille julkisesti, niin nuorille kuin vanhemmillekin. Vain kabbalan avustuksella voimme eliminoida sodan, tuhon ja ihmisen epäinhimillisyyden läheisiämme kohtaan.
Abrahamin armo

Ja niin kävi, että vuodesta 1540 eteenpäin kabbala ei ollut enää piilotettua. Mutta asiassa oli kuitenkin ongelma…

Maailma oli päätynyt tilanteeseen, jossa rajat tieteen, filosofian ja uskonnon välillä olivat hämärtyneet. Nerot lipuivat vapaana näiden kolmen alueen välillä. Toisin kuin nykyajan tiedemiesten silmissä, yhteyttä tieteen ja henkisen puolen välillä ei pidetty paheksuttavana, mutta toisaalta ei ymmärretty mitä se todella tarkoittaa: kahta puolikasta jotka yhdistämällä mistä tahansa asiasta tulee kokonainen!

Kautta historian on aina ollut henkilöitä jotka ovat olleet hyvin perehtyneitä filosofian, tieteen ja henkisyyden perinteisiin. Jotkut heistä ovat käyttäneet kabbalaa saadakseen henkilökohtaista hyötyä ja kunniaa sekä vahvistaakseen egoaan, mutta samalla he ovat vain viivästyttäneet rauhan ja täyttymyksen aikakauden saapumista maailmaan.

Tästä näkökulmasta katsottuna elämme yhä vaarallisia aikoja. Tänä päivänä olemassaolevia ennakkoluuloja ja asenteita ei ollut käytännössä edes olemassa renessanssin aikana, ei edes kaikkein materialistisimpien mielissä. Tästä syystä on tärkeää että Arin koodit ovat salattuja ja suojattuja.

Kaikesta tästä huolimatta Rav Abraham Azulain historialliset teot virallisesti kylvivät ihmisiin siemenen, joka sai heidät levittämään kabbalan viisautta. Tämän siemenen vain tuli saada odottaa hieman ennenkuin se sai kasvaa.

 

Rav Yehuda AshlagRAV YEHUDA ASHLAG
1900-LUVUN ALKU

Rav Ashlag oli henkilö, joka todella ymmärsi kirjoitukset ja auttoi kehittämään 1900-luvun muutosta.

Rav Ashlag hajotti 4000 vuotta vanhan perinteen, joka oli lukinnut kabbalan mahtavat voimat Arin mystisiin kirjoituksiin. Oli tullut toiminnan aika. Muinaiset kabbalan holviovet avattiin tämän kuuluisan viisaan käsien toimesta.

Rav Ashlag selitti, että Zohar itse ennusti kuinka nykypäivän materialistinen maailma tulee jyräämään henkisen todellisuuden ylitse. Näinä aikoina ihmisiä motivoi enemmän itsekeskeisyys, älykkyys ja egoismi, ja he välttävät henkistä viisautta kuin ruttoa. Vain totuutta puhtain mielin etsivät voivat löytää tämän viisauden. Nämä näkemykset on ilmaistu hänen kabbalistisessa tutkielmassaan, Entrance to the Tree of Life (Pääsy Elämänpuuhun).

Nyt elettävän sukupolven aikana ei tarvitse pelätä ainoan viisauden paljastamista avoimesti.
Entrance to the Tree of Life, Rav Yehuda Ashlag

Vuonna 1922 Rav Ashlag perusti ensimmäisen Kabbala-keskuksen Jerusalemiin. Opetus suunnattiin aluksi henkilöille, jotka olivat käyneet läpi uskonnollisia opintoja ja olivat yli 40-vuotiaita.

Monet aikakauden johtavat rabbit osoittivat suosiota tälle historialliselle avaukselle. Samalla kuitenkin osa oli kiivaasti tätä toimintaa vastaan, ja he lietsoivat vihaa tämän henkisen viisauden levittämisen ympärille. Rav Ashlag jopa hakattiin hänen synagogansa ulkopuolella. Hänet jätettiin makaamaan omaan vereensä oman temppelin portaille – vain koska hän tarjosi viisautta kiinnostuneille kuulijoille.

Rav Ashlag uppoutui luriaaniseen kabbalismiin hartaasti ja hän avasi joitakin suurimmista salaisuuksista mitä ihmiskunta on koskaan tiennyt. Mutta suurin osa maailmasta ei kiinnittänyt paljoa huomiota hänen historiallisiin tekoihinsa, eivätkä he myöskään hyötyneet niiden vaikutuksista.

Hänen kirjoituksensa keskittyivät aiheisiin, jotka poistaisivat lopullisesti kaaoksen – sen kaaoksen, joka on vaivannut ihmiskuntaa pitkään. Hänen kirjoituksissa käsitellään suhteellisuusteoriaa, avaruusmatkustamista, parantumista ja muita ihmiskunnan hyvinvointiin vaikuttavia asioita, jotka kätkettiin Zohariin noin 2000 vuotta aikaisemmin.

Rav Ashlagin nerokkuus mahdollisti sen, että hän osasi tulkita salaisuuksia Arin yli 400 vuotta vanhoista kirjotuksista. Kun mysteereitä avattiin, ne ‘kylvettiin’ ihmisten alitajuntaan, mukaan lukien hänen työnsä fysiikan osalta. Jälleen kerran “monoliittivaikutus” toimi. Asioita ei nähty henkiseltä tasolta, mutta hänen työnsä seuraukset sytyttivät teknologisen vallankumouksen 1900-luvulla.

Valtavilla meditaatio- ja näkökyvyillä siunattu Rav Ashlag kirjoitti:

Pelastus riippuu siitä miten kabbalaa opiskellaan. Jos ihmiset eivät opiskele henkisyyttä, niin köyhyys, sota, yksinäisyys, murhat ja tuho tulevat maailmaan.

Rav Ashlag lähti tuonpuoleiseen vuonna 1954 Yom Kippur -päivänä, eli sovituspäivänä, ja hän jätti perinnöksi ensimmäisen hepreankielisen käännöksen ja kommentoinnin Zoharista. Tämä mahtava teos sisältää syvälliset ja selkeät selostukset pitkään salassa olleista Zoharin salaisuuksista ja niiden merkityksestä elämäämme. Hänen toinen erittäin merkittävä perintö on hänen oppipoikansa kabbalisti Rav Yehuda Brandwein, joka seurasi Rav Ashlagin jalanjälkiä ja otti Kabbala-keskuksen vetovastuun.

 

Rav Yehuda BrandweinRAV YEHUDA BRANDWEIN
1900-LUVUN PUOLIVÄLI

Ennen kuolemaansa Rav Ashlag kertoi Rav Brandweinille, että hän joutuu pian arvioimaan omia oppilaitaan, ja että yksi heistä tulee auttamaan viisauden tuomisessa maailmaan, protestien ja halveksunnan keskellä.

Lempeänä ja hartaana sieluna Rav Brandwein todella oli ihmisten mies. Hän sai aikaan syvää rakkautta kaikissa jotka olivat tekemisissä hänen kanssaan. Niin ateistit kuin hurskaat miehetkin kunnioittivat häntä. Hänellä oli uskomaton kyky kulkea kahdessa maailmassa – päivisin hän kiipeili rakennustelineillä ojentaen tiiliä ja iltaisin hän keskittyi täysin korkeampaan henkiseen maailmaan.

Kaikkien suurten kabbalistien tavoin Rav Brandweinin olemus ja luonne oli enemmän henkinen kuin uskonnollinen tai poliittinen. Hänen rakkautensa mursi vaikeina aikoina erittäin yleistä kahtiajakoa uskontojen ja rotujen välillä. Kun köyhyydessä elänyt arabi-nuorukainen saapui hänen rakennustyömaalleen 1930-luvun alussa, kabbalisti näki hänen sielunsa loisteen ja järjesti hänelle työtä sekä peitenimen henkilöllisyyden suojaamiseksi.

Rav Brandweinin sukujuuret ovat huomattavat. Hän oli arvostetun Rav Dov Baerin perheen jälkeläinen, joka oli suuri henkinen johtaja Venäjällä 1700-luvun lopulla. Rav Dov Baer oli Baal Shem Tovin seuraaja. Hän oli hasidiliikkeen perustaja ja yksi suurimmista viisaista viimeisen 500 vuoden aikana.

Vuonna 1967 olleen Israelin sodan jälkeen Rav Brandweinista tuli ensimmäinen Jerusalemin kansalainen. Monia vuosia myöhemmin kun Jerusalemista tuli yksi iso kaupunki, sama arabi kävi Brandweinin kotona. Hän toi mukanaan tynnyrin täynnä tuoreita hedelmiä. Tämä mies oli sama arabi, jolle Brandwein antoi töitä 35 vuotta aikaisemmin. Miehen silmät täyttyivät kyynelistä. Hän kertoi Rav Brandweinille, että hän oli odottanut kaikki nämä vuodet sodan loppumista. Viimeinkin hän voisi vihdoinkin tarjota kiitoksen saamastaan sydämellisestä ystävällisyydestä.

Rav Brandweinin ystävällisyys ja suvaitsevaisuus kaikkia matkoillaan tapaamiaan henkilöitä kohtaan vahvensivat hänen henkisen Valon säteilyä. Se lämmitti kenen tahansa hänen lähellään olleen sielun. Siinä on kabbalan todellinen voima.

Jatka NYKYPÄIVÄN OPETTAJIIN